Най-чудните градове по света

Всички знаем за островите, които поместват цели държави и дори континенти, тук ще разгледаме не тях, а на по-интересни места известни като градове-острови. Някои смятат, че на такива места само птиците по време на полет кацат, за да отпочинат, но това не самата истина за тях. За туриста, който възнамерява да се разходи до едни такива градове-острови, настоящата тема може да е от голяма полза:

Мекскалититан – слави се от миналото като място, което било обитавано ацтеките. Представлява кръгъл остров със само 4 улици, които са разположени под формата на кръст. В диаметър мястото достига 400 м., а населението на това място не надвишава 1000 души. Островчето град се намира около Мексико и е наобиколено от тихоокеански води. На това място, което си има своята древна история днес може да се види нещо, далеч разминаващо се от представата за лукс. Къщичките и постройките му са от дърво и камък и плътно залепени една до друга. По улиците не могат да се видят автомобили, но за сметка на тях има множество лодки, а с тях местното население изкарва прехраната си.

Изола деи Пескатори – на това място има само една улица, а тя минава през целия остров и служи за крайбрежна ивица, която го обикаля като пръстен. Островът град се разполага до езеро Лаго Маджоре и предлага три атракции на своите посетители. Сред тях са вкусна храна от риба, тишина и пейзажи гледащи към бреговете на езерото. Островът достига дължина от 100 м. и 375 м ширина. На територията му могат да се поместят едва 50 души. Насред езерото това място е идеално за романтични срещи.

Венеция – е за града мечта, няма начин да не сте чували, той носи великолепието и историята, а пространствата му достигат по дължината на архипелаг от стотина острови, свързвани с канали и мостове. Не е необичайно, че всеки втори по света мечтае да посети това място. Тук е и небезизвестния площад „Сан Марко“, а на него се разполагат всички важни паметни, културни и исторически забележителности. Сред най-величествените е базиликата „Сан Марко“ прочута и като „Златната църква“, заради византийските си мозайки.